8 Ekim 2019 Salı

Karadağ Vatandaşlık

Montenegro Vatandaşlık
Montenegro Vatandaşlık, Karadağ Vatandaşlığı programı 1 Ekim 2018’den itibaren ekonomiyi güçlendirmek ve yabancı yatırımcı çekmek için yürürlüğe girmiştir.
Karadağ Ekonomik Vatandaşlık Programı (MECP) ikinci bir ikamet ya da vatandaşlık isteyen yatırımcılara hitap etmektedir. Proaktif yatırımcılar sadece bir Karadağ pasaportunu değil, yakın bir gelecekte de Karadağ’ın Avrupa Birliği’ne katılmasıyla AB pasaportu da elde edebilir. Karadağ Vatandaşlık Yatırım ve pasaport programı, başlangıç tarihinden itibaren 3 yıl boyunca geçerli olacak ve ilk 2.000 başvuru ile sınırlı olacaktır (karadağ vize) .
Program, başvuranın Hükümet tarafından onaylanan geliştirme projelerine yatırım yapmasının yanı sıra bir Hükümet katkısı ödemesini de gerektirir. Gelişmekte olan bir bölgede 250.000€ ya da gelişmiş bir bölgede bulunuyorsa €450,000 tutarında olabilir.
Hükümet katkısı 100.000 € olarak belirlenmiştir. Karadağ pasaportu Schengen bölgesi de dahil olmak üzere 123 ülkeye vizesiz erişim sağlamaktadır.
Engebeli dağlarına, Adriyatik Kıyı şeridine ve bir ortaçağ köyünü andıran farklı coğrafyasıyla, Karadağ’ın sunabileceği çok fazla imkan bulunuyor. Tarihsel olarak çiftçilerden oluşan bir ulusun, kısa bir süre önce nüfusun %60’ından fazlası kentleşmiştir.
Montenegro Vatandaşlık Yaşam Standartları
Karadağ, Hırvatistan’ın hemen güneyinde Adriyatik Denizi’nde bulunuyor ve Sırbistan, Kosova, Arnavutluk ve Bosna-Hersek tarafından sınırlanıyor. Başkent ve en büyük şehir, toplam 622.000 nüfusun yaklaşık %30’unun yaşadığı Podgorica’dır. Karadağ uzun, geniş ve ayrıntılı bir tarihe sahiptir ve kısa bir süre önce 2006 yılında bağımsızlığını kazanmıştır. Şu anda AB üye ülkelerinden biri olmamakla birlikte, Karadağ şartların karşılanması için çok çalışıyor ve 2025’ten önce AB’ye katılması bekleniyor.
Karadağ Vatandaşlık
Sırbistan – Karadağ’ın ayrılmasından sonra Avrupa Birliği’ne üyelik başvurusunda bulunan Karadağ 2017’de NATO üyesi olmuş ardından AB lie müzakerelerinde büyük aşama kaydetmiştir. Karadağ’ın AB’ye tam üyeliğinin 2021 yılında gerçekleşmesi öngörülmektedir. Karadağ’ın Avrupa Birliği üyeliği yolundaki süreci, oturum programının talep görmesinin başlıca sebepleri arasında olup, oturum iznine sahip olan bireyler 2021 itibariyle Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım, çalışma ve oturma hakkına sahip olabileceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder