25 Kasım 2019 Pazartesi

Mobilya Dekorasyon, Mobilya Takımları

Mobilya takımlarına bakarken nelere dikkat etmeliyiz?
Yeni mobilya takımları alırken ağacının sağlamlığı, boyutları, döşemesinin rengi, deseni, işlevselliği ve de fiyatı önemlidir. Çok ucuz olup kullanışsız, çok güzel olup yüksek fiyatlara mobilya almak mümkün. Öncelikle odanın şekli ve işlevselliğini düşünerek hangi ölçülerde ve şekilde bir mobilyaya ihtiyacınız olduğuna karar verin.
Küçük salonlar köşe koltuklar ile daha büyük ve ferah görünür, büyük salonlar için büyük köşe koltukları tercih edilebileceği gibi iki üçlü iki tekli modeli de tercih edilebilir. Dümdüz koltukları fantezi yastıklar ile klasik, spor rengarenk kumaşlardan yapılmış yastıklarla sevimli göstermek mümkündür.
Oturma odalarında mobilya dekorasyon genellikle desenli ya da flu renklerde koltuklar seçilmelidir. Salonlarda ise koyu renkler özellikle bordo, yeşil, mürdüm, ebru, bej ve kahve tonları kullanılmalıdır. Amaç mekâna daha seçkin bir hava yansıtmaktır.
Leke tutmayan, silinebilen, terletmeyen yumuşak dokulu kumaşları tercih etmeliyiz. Salonlarımızda kadife, sonil, teflonlu kumaşlar tercih edilmelidir. Oturma odalarımızda keten, sentetik viscon, koton idealdir. Son dönemlerde revaçta olan deri çok pahalı olduğundan koltuklarda suni deri kullanılıyor; fakat bu tür döşemeler hem çok sıcak tutuyor hem de hemen yırtılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder