Otorapor Ankara
Otorapor Ankara işlemleri son bulduğunda ise bu işlemin yapılmasını isteyen kişiye yazılı rapor ve bilgi sunumu gerçekleştirilmektedir. Ekspertiz kelimesi, Fransızca kökenli “expert” kelimesinden türetilmiştir. Bu kelime Türkçe’ye eksper şeklinde çevrilerek günlük kullanıma dahil edilmiştir.
Otorapor Ankara, Oto ekspertiz işlemleri ilgili aracın geçmişte yaşadığı kazalardan değişen parçalara, mekanik aksamında bozulan yerlerden yakın zamanda masraf çıkarabilecek tüm noktalara kadar otomobilin incelenmesinden oluşmaktadır.
Otorapor Ankara Ekspertiz
2. el otomobil pazarında, “Bayandan az kullanılmış” ve “Doktordan yeni” gibi başlıklar altında pek çok garip ilanla karşılaşmış olabilirsiniz. Burada iddia edilen, söz konusu aracın herhangi bir masrafı olmadığı, herhangi bir kazasının ya da bu yönde bir kaydının olmadığı şeklindedir.
Tüm bakımlarının aksatılmadan yapıldığı söylenen ve kazasız olduğu öne sürülen otomobillerin daha sonradan tam tersi notlara sahip olmasıyla sektörde sıkça karşılaşabiliyoruz.
Piyasada çok kullanılan ve kesinlikle inanmamanız gereken bu tarz iddia ve ifadelerle sizi kandırmaya çalışan, daha doğrusu aracını size satmaya çalışan kişilerle görüştüğünüzde oto ekspertiz raporu almak istediğinizi dile getirmelisiniz. Böylece aracın hasar durumunu daha tarafsız bir biçimde öğrenebilir ve aracın geçmişteki kayıtlarına ulaşabilirsiniz.
Otorapor Ankara Nasıl Hizmet Verir?
Oto Ekspertiz Ankara Bir otomobili satın almadan önce detaylı ekspertiz için OTORAPOR’a getirmek istiyorsanız, size en yakın OTORAPOR bayiinden randevunuzu alabilir ve aracı kapsamlı kontroller için bayiye götürebilirsiniz. OTORAPOR, aracın detaylı oto ekspertizini yaptıktan sonra size tüm problemleri en ufak ayrıntısına kadar bildirir. Bu sayede satın alacağınız otomobilin geçmiş kazalarının olup olmadığını öğrenebilir ve mevcut durumu hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
OTORAPOR’da otomobiliniz test sırasında birçok cihaza bağlamaktadır ve kontroller bilgisayar ortamında gerçekleştirmektedir.
Test süreci adım adım işlemektedir. Araç öncelikle motor testine alınır. Burada gücü, yıpranma payı ve aşınma durumu belirlenir. Sonraki aşamada bilgisayarla ve teknik ustalar eşliğinde aracın boya, kaporta, değişen parçalar, hangi parçalarda boya olup olmadığı, kazaya karışıp karışmadığı kontrol edilir. Tüm testler ayrı ayrı ustalar tarafından yapılır ve raporlar hazırlanır.
Daha sonra sırasıyla DYNO kontrolü, yol simülasyonu, çeşitli normlarda motor gücü ölçümleri, aktarma organlarındaki sürtünme kayıplarının ölçümü, tork ölçümü, şanzuman aralık ölçümü ve tekerlek gücü ölçümü gibi bütün bölümleri en ince detayına kadar incelenir. İnceleme sonucunda size aracın hangi bölümlerinde hasar olduğunu belirtecek teknik rapor hazırlanır.
Motor gücü ölçümü, motorun her devirde ne kadar güç ürettiğini tespit etmek ve grafik ekranında göstermek için gerçekleştirilir. Herhangi bir revizyon ya da modifikasyon yapılmışsa öncesi ve sonrası güç değerleri karşılaştırılır. Tekerlek gücü ölçümünde motorun ürettiği gücün ne kadarının tekerleklere iletildiği grafik ekranında gösterilir. Tork ölçümünde motorun hangi devirde ne kadar tork üretebildiği grafik ekranda gösterilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder